LOVE YA SELF

Er det noe vi ikke kan komme unna, så er det kroppspresset som jager oss fra alle kanter. På Sisterhood har vi snakket en del om nettopp dette; hvordan påvirker det oss, hvor kommer det egentlig fra, hvem tjener på dette og hva kan vi gjøre for å motarbeide det?

For noen uker siden laget vi en collage med fokus på kroppspositivisme. Ved å bruke Instagram fant vi mange fine kontoer der skikkelig bra damer aktivt jobber mot kroppspresset og fremmer kroppsposivitet.

Jentene fikk i oppgave å gå igjennom Instagram-kontoene de følger med et kritisk blikk. Er det noen profiler her inne som gjør at jeg kjenner på kroppspress, som jeg faktisk heller burde slutte å følge? Deretter valgte de seg ut noen profiler som har et kroppspositivt budskap, som virkelig gir deg et selvtillitsløft og følelsen av at kroppene våre er naturlige og gode nok, uten at man skal føle at man må passe inn i en bestemt mal.

Det er jo kanskje det viktigste poenget her: Vi må slutte med å skvise alle inn i en pitteliten boks som er merket » The Perfect Body». Som Piateed/ Maria Stavang sier i sin video der hun etterlyser flere tiltak mot kroppspress: Du er ikke Plus Size. DU ER.
Så uavhengig av hvilken kroppsfasong eller merkelapp som har blitt puttet på deg, DU ER  GOD NOK. Punktum.

Så dagens h o t  t i p s er:
– Prøv å la være å sammenlign deg med andre (og hvertfall ikke retusjerte og urealistiske reklamefigurer).
– Øv deg på å digge mangfoldet våre naturlige kropper har, dropp body shaming.
– Sjekk hvem du føler på Instagram – Hvilke kontoer gjør at du føler deg bra / Hvilke kontoer gjør at du føler deg shit. R y d d i n g s!

For Instagram bestemmer du faktisk selv over, og inntil reklame- & mediabransjen får rydda opp i sitt rot må vi hvertfall ta ansvar over det vi selv utsetter oss for.
*mic drop*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s