Om Kristiansand Sanitetsforening

Ikke hørt om sanitetsforeninga før? Ikke fortvil – bare les videre!

Man kan sammenlikne det med en klubb eller syforening (bare i en litt større skala), som altså kalles for sanitetsforening/organisasjon. Her samles det kvinner som alle har et ønske om å gjøre en frivillig innsats for at andre skal ha det bra. I løpet av året har de forskjellige eventer og møter. Det er veldig sosialt og ikke minst gir det en god følelse å gi til andre!

Norske Kvinners Sanitetsforening er en stor ideell organisasjon. Helt fra starten i 1896 har sanitetskvinnene vært forut for sin tid og gjort en stor forskjell – spesielt for kvinner og barn. De var opptatt av utdanning, helseopplysning og forskning. Til og med i dag kan vi finne inspirasjon fra disse damene, som kjempet for det de trodde på og klarte å utgjøre en positiv forskjell!

Kristiansand Sanitetsforening er en lokalforening med flere hundre medlemmer som gjør en frivillig innsats for menneskene i byen vår. De har mange forskjellige tilbud og aktiviteter som medlemmene er med på. Noen av medlemmene våre hjelper til på Lindrende enhet på sykehuset der de lager mat og er sammen med pasientene på avdelingen. Andre lager masse fint håndarbeid som selges på feks Torvdagen for å samle inn penger til en god sak. I Etipoia støtter KSF en søsterforening i Shone. Der er vi involvert i et krisesenter hvor vi blant annet lærer opp helsepersonell om hygiene og selvhjelp. Alt dette får man til sammen når man jobber som frivillig – veldig inspirerende.

Sanitetskvinnenes nyeste kampanje heter #jabetyrja og retter fokus på samtykke og bidra til å skifte debatten rundt voldtekt fra «nei er nei» til «ja betyr ja».

 

978x

Illustrasjon: Jenny Jordal